Trailerul pentru Megalopolis ar putea fi cel mai tare lucru pe care l-am vazut vreodata

„Megalopolis”, primul film al legendarului regizor Francis Ford Coppola în 14 ani, este unul dintre cele mai notabile filme ale anului 2024 din două motive. În primul rând, este un proiect de pasiune finanțat personal, dezvoltat de-a lungul decadelor de un titan al cinematografiei, iar în al doilea rând, nimeni nu dorește să-l distribuie. Pe hârtie, acest lucru este destul de uimitor, dar devine și mai intrigant când vezi cum arată filmul.

O fantezie urbană despre un idealist care încearcă să reconstruiască o metropolă asemănătoare cu New York-ul într-o utopie după un dezastru, trailerul este în mare parte un montaj de vise și decadentă. Statuile se plimbă, carele se întrec în Madison Square Garden, iar Adam Driver reflectează asupra naturii utopiilor.

La doar un minut și jumătate, trailerul este impresionant (chiar și pe ecranul unui telefon), oferind puțin context narativ. Este idealul platonician al marketingului de film: câștigi, pierzi sau remizezi, trailerul vinde „Megalopolis” ca ceva ce trebuie văzut, de preferință într-un cinematograf. Sperăm că, după ce filmul va avea premiera la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, vom avea șansa să-l vedem, și foarte curând pe deasupra.