Boston Dynamics dezvaluie impresionantul robot Atlas complet electric

Robotul umanoid biped Atlas de la Boston Dynamics a fascinat publicul (și a speriat pe alții) timp de peste un deceniu. Recent, compania a anunțat retragerea modelului revoluționar pentru a face loc unui nou model cu capacități și mai impresionante.

Spre deosebire de modelul original, care utiliza hidraulica pentru mișcare, cea mai recentă creație a Boston Dynamics este complet electrică. Compania afirmă că Atlas este acum mai puternic și mai agil decât versiunile anterioare, având și o gamă mai largă de mișcare. Cu o dexteritate îmbunătățită, Boston Dynamics poate experimenta acum cu noi variații de clești pentru și mai multă versatilitate în teren.

Deși Atlas seamănă cu forma umană, aici se termină asemănările. După cum se poate vedea în teaser, robotul nu este constrâns de gama de mișcare a unui om și, astfel, se poate mișca în cel mai eficient mod posibil.

Noua platformă este probabil să fie mai robustă, în special fără vulnerabilitatea rupturii liniilor hidraulice.

Compania a anunțat că va colabora cu un grup mic de inovatori în proiectul Atlas în următorii ani, începând cu proprietarul majoritar, Hyundai. Amintiți-vă că producătorul auto sud-coreean a achiziționat o participație de 80% în Boston Dynamics la sfârșitul anului 2020 pentru aproximativ 880 de milioane de dolari.

Boston Dynamics menționează că crearea unui robot capabil este doar o parte a puzzle-ului în construirea unei platforme comerciale de succes. Imaginea completă include suportul infrastructurii IT, standardele de siguranță adecvate, acceptarea angajaților, conectivitatea și actualizarea proceselor operaționale.

Mai devreme în această săptămână, Boston Dynamics a spus adio robotului său iconic Atlas printr-un montaj video cu momente de succes și greșeli – pregătind scena pentru un succesor?

Deși noul Atlas este impresionant, Boston Dynamics subliniază că unele dintre cele mai interesante progrese pe care le-au făcut în ultimii ani au fost în dezvoltarea software-ului. Echipa a adăugat noi unelte de AI și învățare automată robotilor săi, inclusiv viziune computerizată și învățare prin întărire, pentru a asigura cea mai bună oportunitate de adaptare la scenarii complexe din lumea reală.

Noul software Orbit al firmei, între timp, oferă un centru centralizat pentru gestionarea întregii flote de roboți a unei forțe de muncă. Instrumentul este disponibil acum pentru linia Spot a Boston Dynamics, dar va fi extins în cele din urmă pentru a suporta Atlas și Stretch, după cum ni se spune.