Web Designing și Development

Ce sunt Web Designing și Web Development?

În afacerile web, de multe ori te vei confrunta cu clienți care te abordează și îți cer să le proiectezi site-urile web. Dar când vă vor spune cerința lor, veți ajunge să știți că nu este doar munca de proiectare, ci include și munca de dezvoltare. Majoritatea oamenilor cred că termenii design web și dezvoltare web sunt aceiași. Dar adevărul este că aceste două fraze au înțeles diferit. Acum voi arăta că acești doi termeni diferă unul de celălalt.

Web Design

Să începem mai întâi cu designul web. Acum, practic, este proiectarea site-ului web, este crearea unei pagini web care include culori și grafică. Cu cuvinte simple, se poate numi realizarea unei schițe folosind culori. Este doar ceea ce facem pe hârtie, dar aici o facem pe computere. Proiectarea web este legată de aspectul și senzația site-ului web sau de reprezentarea grafică a paginii web.
Persoana care face partea de proiectare a site-ului web se numește web designer. El este cel care creează aspectul vizual al site-ului. Este conceput în funcție de nevoile clientului și ale afacerii sale. Sunt folosite diferite culori, imagini și grafice pentru a face site-ul atrăgător. Adobe Photoshop este cadrul larg răspândit care este folosit de designeri pentru a realiza pagina web. Pentru a afișa designul pe internet, este realizat HTML (HyperText Markup Language) al designului. Când este vorba doar de design cu HTML, aceste site-uri sunt site-uri web statice.

Dezvoltare web

Acum, să trecem la dezvoltarea web. Este crearea funcționalității paginilor web sau construirea back-end-ului site-ului web, care se realizează prin programare. Interacțiunea între diferite pagini, funcționarea site-ului este partea de dezvoltare web.
Există diferite limbi folosite pentru dezvoltarea site-ului web, cum ar fi PHP, ASP și ASP.NET. Unele limbaje de scripting sunt, de asemenea, folosite ca JavaScript. Proiectarea și dezvoltarea bazelor de date este, de asemenea, inclusă în dezvoltarea web. Baza de date este locul în care sunt stocate datele de pe site și de unde provin datele de pe site. Aceste site-uri web sunt numite site-uri web dinamice sau site-uri bazate pe baze de date. Partea de back-end sau administrator a site-ului web nu este vizualizată de utilizatori. Proprietarul sau administratorul site-ului poate vizualiza conectându-se cu numele de utilizator și parola. Persoana care lucrează se numește Web Developer sau Web Programmer. El are grijă doar de cum va funcționa site-ul atunci când utilizatorul îl deschide.
Sufalam Technolgies este o companie de design și dezvoltare web cu sediul în India, care furnizează servicii mai multor clienți din întreaga lume, inclusiv companii mari, organizații non-profit, firme IT și persoane fizice. Puteți angaja web designeri și dezvoltatori web de la Sufalam Technologies, care vor fi complet dedicați proiectului dumneavoastră în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră.