Fiind un web designer independent – argumente pro și contra

A fi un designer web independent în Sydney, sau în orice oraș, de altfel, este greu. Există multe avantaje și dezavantaje pe care le voi încerca și le voi acoperi în acest articol. De peste 10 ani de lucru în Sydney, am întâlnit o serie de factori care vă pot ajuta, dacă sunteți (sau vă gândiți la) să deveniți un web designer independent.

Avantajele de a fi designer web independent în Sydney

Poți fi propriul tău șef – A fi propriul tău șef poate fi un lucru grozav. Iti faci singur orele… iti raspunzi singur si iti alegi cu ce clienti lucrezi. A fi un web designer independent înseamnă, de asemenea, să fii foarte disciplinat. Trebuie să te forțezi pentru a duce treaba la bun sfârșit, dar și să te asiguri că nu exagerezi și că lucrezi toate orele din zi și din noapte. Majoritatea designerilor web independenți pe care îi cunosc suferă de aceasta din urmă! Luați pauze regulate și terminați la o oră rezonabilă este la fel de important ca să vă asigurați că începeți munca dimineața și nu vă slăbiți.

Îți poți alege clienții – A fi capabil să alegi clientul cu care lucrezi înseamnă că, de cele mai multe ori, lucrezi la joburi care îți plac. Sunt sigur că majoritatea web designerilor au lucrat pentru un client pe care pur și simplu nu fac clic. Este un proces lung și obositor în timpul proiectului și nu este distractiv de lucrat. Un web designer și clientul lor ar trebui să înțeleagă că lucrează împreună. Dacă se ciocnesc în mod constant din cap și se ciocnesc de idei, va îngreuna munca la care se lucrează. Deci, ideea mea este… ca designer web independent în Sydney, nu trebuie să lucrezi pentru acești clienți. Alegeți clienți cu care vă va plăcea să lucrați. În felul acesta vă bucurați de munca dvs., creați un design mai bun și clientul obține un rezultat mai bun.

Poți încărca ceea ce vrei – Această afirmație nu este în totalitate adevărată… poți încărca doar ceea ce meriti și, mai exact, ceea ce crede clientul că meriti! Cu toate acestea, dacă sunteți un designer calificat, aveți libertatea de a taxa clienții pentru ceea ce sunteți dispus să lucrați. Unele locuri de muncă pot fi plictisitoare și nu foarte plăcut să lucrezi, așa că, percepe mai mult pentru acele proiecte decât pentru ceva care este interesant pentru tine. Depinde în totalitate de tine.

Ai libertate de creație – A avea libertate de creație este vitală atunci când lucrezi la un proiect, așa cum ar trebui să știe orice web designer independent. Designul vine din interior și totul este lăsat la interpretarea privitorului. Trebuie să ai libertatea de a crea ceva din nimic așa cum îl vezi. A fi propriul tău șef înseamnă că nu ai niciun departament de marketing sau micro manager care să-ți analizeze fiecare mișcare. Sunteți liber să proiectați în funcție de conținutul dumneavoastră.

Dezavantajele de a fi freelance web designer în Sydney

Clienții mai mari s-ar putea să nu te găsească – A fi freelancer înseamnă că nu ai întotdeauna mijloacele pentru a te prezenta clienților mai mari. Este posibil să nu reușiți să obțineți clasamentul site-ului dvs. împotriva jucătorilor mai mari sau să nu vă permiteți să mergeți pe teren. Destul de multe companii mai mari ar putea fi teamă să angajeze un designer web independent. Acest lucru se datorează faptului că nu există securitate și ei și-ar asuma un risc atunci când vă angajează – ați putea doar să vă ridicați și să plecați la jumătatea proiectului sau (atingeți lemnul!) să fiți lovit de un autobuz și clientul ar fi blocat cu jumătate. un site web.

  • Trebuie să te gestionezi singur – Nu toți designerii web au experiență în management. Chiar dacă este doar să te gestionezi pe tine însuți. Există multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare în calitate de designer web independent, altele decât doar proiectarea site-urilor web. Cei mai mulți dintre noi ar dori să ne îngrijorăm doar cu ce concept vom merge sau cu ce schemă de culori și imagini vom folosi, dar, din păcate, este mult mai mult pentru a conduce propria afacere independentă! A te gestiona presupune:
  • Aveți grijă de propriile conturi. adică facturarea, plata facturilor, plata impozitelor… Nu toți ne putem descurca la început, deoarece nu suntem contabili. Un lucru pe care l-aș recomanda este să folosiți serviciile unui contabil. Există, de asemenea, câteva site-uri web și programe care pot gestiona facturarea pentru dvs.
    Legătura cu clienții. Ca liber profesionist nu ai luxul unui manager de cont sau un director de artă care se ocupă de clienți. Trebuie să vă mențineți clienții la curent în orice moment, iar acest lucru include urmărirea facturilor.
  • Gestionarea timpului dvs. Trebuie să urmăriți cât timp petreceți proiectelor. Acest lucru este foarte important – este posibil să fi cotat pentru 32 de ore de muncă, dar dacă jobul vă ia 48 de ore, vă scurtați. De asemenea, trebuie să vă asigurați că vă împărțiți timpul în mod egal între proiecte. Este în regulă dacă lucrezi doar la două, trei sau patru locuri de muncă, dar dacă lucrezi la zece, cincisprezece sau douăzeci, s-ar putea să ai probleme.

Lucrezi într-un mediu solitar

Nu trebuie să fie întotdeauna cazul. Există birouri comune în jur de unde puteți închiria un birou sau o cameră mică. Cu toate acestea, majoritatea designerilor web independenți vor lucra probabil de acasă singuri. Poate suna bine, dar poate deveni singur. Nu numai că nu ai pe nimeni care să reflecte idei sau să te ajute cu volumul de muncă.

Trebuie să-ți găsești propria muncă

Acest lucru este crucial. Dacă ați mai lucrat într-o agenție sau un studio de web design, vi s-ar fi dat un brief de către directorul de artă, managerul de cont sau echipa de vânzări. Când lucrezi pentru tine, ca designer web independent, trebuie să-ți găsești propriul loc de muncă. Chiar dacă ești ocupat să lucrezi la o mulțime de locuri de muncă bine plătite în acest moment, tot trebuie să te gândești la trei până la șase luni. Acest lucru se intersectează și cu gestionarea timpului – va trebui să luați în considerare timpul în programul dvs. pentru a căuta mai multă muncă.
În general, a fi designer web independent în Sydney poate fi o slujbă foarte plină de satisfacții, atât din punct de vedere financiar, cât și pentru stilul tău de viață. Atâta timp cât aveți planuri pentru a gestiona aspectele negative, avantajele depășesc cu mult contra.